Het uitzoeken van de juiste webcam voor modellen

Het uitzoeken van de juiste webcam voor modellen

6 november 2017

logitech hd pro c920Een webcam is een waardevol en krachtig hulpmiddel: Als je het nou gebruikt voor face-to-face contact met high-profile klanten, uitzending van je eigen speciale talent op YouTube, of gewoon met familie en vrienden in contact te komen via de kracht van breedband, waar onbeperkt contact tussen individuen mogelijk is. Terwijl de webcam zelf een vrij eenvoudig apparaat is, zijn er verschillende modellen die verschillende mogelijkheden bieden. Waarop let je?

Snelheid Webcam naar PC

Een webcam is in wezen een digitale camera die via USB (of zelfs een firewire poort, al is dit wel al achterhaald) op jouw computer kan worden aangesloten. Er zijn verschillende soorten ports: USB 1.1 of USB 2.0 of USB 3.0- De snelheid van je slot zal de kwaliteit van het beeld bepalen.

Nog geen model? Klik dan hier!

Pixels bij webcams

Net als op een digitale camera kunnen webcams ook stilstaande beelden en filmpjes vastleggen. De kwaliteit van de foto's wordt gemeten in megapixels. Hogere kwaliteit webcams leggen een hogere megapixel beeld vast. Voor een hogere megapixel bij foto’s, is het nog steeds het beste om gewoon jouw digitale SLR te grijpen.

Frames per second

De snelheid waarmee een webcam frames vastlegt, is een belangrijkere specificatie waarop je moet letten. Als we ervan uitgaan dat je te werk gaat met een hoge snelheidskoppeling van jou webcam (het zou immers geen zin hebben om webcam uitzendingen zonder zo een koppeling te proberen), worden dertig beelden per seconde geleverd. Bij de goedkopere modellen is dit slechts tien tot vijftien frames per seconde (fps). Hoe hoger het aantal frames, hoe hoger de kwaliteit van de video naar het publiek zal zijn. De kwaliteit welke je levert naar het publiek hangt niet allen af van het programma dat je gebruikt (Yahoo, Skype, enz.) maar ook van het internetverkeer in je omgeving. Een erg veel gebruikte webcam is die van Logitech uit de 900 serie. Het kan gaan om bijvoorbeeld de HD Pro Webcam C920 of de Pro Stream C922.

Audio functies webcams

Een ander punt waarop je moet letten wanneer je wilt gaan webcammen is het vermogen om audio-overdracht te ondersteunen; Of het een ingebouwde microfoon aan heeft of niet. Video resolutie is ook een probleem; hogere geprijsde camera's bieden een goede resolutie (1080p of 720p zijn toch wel erg gangbaar vandaag de dag) terwijl goedkopere modellen erg slecht kunnen zijn, soms alleen 320X240. Naarmate de technologie verder gaat, wordt onze wereld schijnbaar kleiner en kleiner. Met webcam uitzendmogelijkheden, zal je connectiviteit onbeperkt zijn. Webcam-uitzending zijn er al jaren maar staan in sommige aspecten nog in de kinderschoenen (3d camera's, VR). Als je het doet, doe het dus goed en bespaar niet op een goedkope camera!

Word nu model!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden