Chaturbate, wat is het?

Alles over het live, interactieve streamingplatform

Chaturbate, wat is het?
22 augustus 2023

Veel cam liefhebbers zullen ongetwijfeld al eens gehoord hebben van Chaturbate of de website al zelfs bezocht hebben. Maar wat is Chaturbate nou eigenlijk? Deze vraag zullen de meeste personen zich afvragen, die nooit een webcamsite bezocht hebben of die juist op zoek zijn naar een spannende cam site en de naam ‘Chaturbate’ voor het eerst tegenkomen. Chaturbate is een live, interactief streamingplatform, dat volwassenen een acceptabele ruimte biedt om gemakkelijk hun fantasieën, knikken en verbanden te vinden. Ook als je wat extra geld wilt verdienen, is cammen op Chaturbate een geweldige manier om geld te verdienen en er plezier aan te beleven. Je kunt dus als gebruiker deze website bezoeken en genieten van de meeste spannende en hete cam shows of je kunt als model aanmelden op deze site en je fans de meest spannende erotische cam momenten laten beleven. 

Zowel gebruikers als modellen komen aan hun trekken op Chaturbate 

Op Chaturbate komen zowel gebruikers als modellen aan hun trekken. Gebruikers kunnen genieten van spannende en sexy cam shows en modellen krijgen de mogelijkheid om flink wat geld te verdienen op deze site. Het doet er daarbij niet toe of je nou hetero, homo of lesbisch bent. Een ieder komt aan zijn trekken op deze site.  

Nu gratis webcam seks

Elk geïnteresseerd communitylid kan een model zijn. De missie van Chaturbate is om gebruikers een acceptabel platform te bieden om zichzelf en hun seksualiteit te verkennen. De Site bestaat uit duizenden volwassen modellen van alle leeftijden, maten, achtergronden, religies, noem maar op. Diversiteit is wat Chaturbate zo leuk en aantrekkelijk maakt. Als gebruikers kun je direct de profielen en camshows van modellen bekijken en je hebt ook de mogelijkheid om je te registreren als lid  op de site. Wil je model worden? Dan is het altijd raadzaam om eerst de gedragscode van het bedrijf door te nemen, je leeftijd te laten verifiëren, een webcam te installeren en dan ben je klaar om te beginnen met je eerste camshow. 

Meer informatie vind je hier: Webcam model worden op Chaturbate

Chaturbate Tokens

Op Chaturbate is het betaalmiddel, de Chaturbate token. Bezoekers kunnen tokens kopen om vervolgens modellen met deze tokens te betalen en/of een fooi geven. Camgirls en camboys kunnen deze tokens dan weer omwisselen in geld. Hoeveel een token kost voor een bezoeker kan wisselend zijn. Over het algemeen geldt, hoe meer tokens je in één keer koopt, hoe goedkoper ze worden. 100 tokens kosten bijvoorbeeld $10,99. Dit houdt in dat 1 token $0,1099 (dus ongeveer 11 dollar cent) kost. Koop je echter 1000 tokens in één keer, dan betaal je daar $ 79,99 voor. Dit houdt in dat je dus voor 1 token $ 0,07999 (dus ongeveer 8 dollar cent) kost.

De verdienste van het model zijn niet afhankelijk van wat de klant heeft uigegeven voor de token. Wanneer je als model 1 token inwisseld voor geld, dan krijg je er $0,05 dollar voor. Dit bedrag kan niet veranderen, dus weet je als model gelijk waar je aan toe bent.

Meer weten over de waardes van tokens? Lees hier dan meer: Chaturbate tokens, wat is precies de waarde en wat kosten ze?

Registeren op Chaturbate

Op Chaturbate zijn er twee soorten geregistreerde gebruikers. De derde modus is een gast zonder account. Op Chaturbate kun je ook zonder account genieten van spannende cam shows, alleen kun je dan niet chatten met het model of speciale verzoekjes doen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om geheel gratis een account aan te maken op deze site. Het aanmaken van een Chaturbate- account is eenvoudig. Als je eenmaal geregistreerd bent, dan kun je als basis lid gebruik maken van de diensten van de site. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je account te upgraden naar het premium lidmaatschap. Als basis lid heb je toegang tot de basisfuncties van de site en je kunt tokens kopen om nog meer te kunnen genieten van de cam shows op de site. De premium gebruikers of te wel supporters betalen een abonnement en krijgen toegang tot extra opties welke de basis leden niet hebben.

Er zijn dus een 3 tal mogelijkheden voor klanten:

  1. Gast modus. Gratis maar er zijn beperkingen. Zo kun je bijvoorbeeld niet chatten met camgirls
  2. Basis account. Gratis en je kunt gebruikmaken van de basis functies van de site
  3. Premium account. Betaald (ongeveer 20 dollar per maand). Je bent een supporter. Je krijgt extra opties en speciale aanbiedingen en geen reclame. Daarnaast krijg je veel vaker aandacht van de modellen zelf.
Lees hier meer over supporterslidmaatschap: Wat is een Chaturbate premium lidmaatschap?

Verschillende shows en opties

Free Chat

Veel van de modellen op Chaturbate geven er de voorkeur aan om hun shows in de Free Chat te doen. Dit houdt in dat iedereen gratis de show kan bekijken, maar er wordt wel verwacht dat er Tips worden gegeven. Dit kan je dan doen met tokens. Meestal worden er ook doelen gesteld. Bijvoorbeeld, als er in totaal 500 tokens (alle gebruikers bij elkaar) worden gegeven, dan doet het model een dildo show etc.

Private Shows

Voor een private show kiest het model een tarief per minuut. Dit kan varieren van 6 tokens tot 90 tokens. Als model kun je dan een minimumverzoek voor tokensaldo toevoegen dat varieert van 100 tot 1000 tokens voordat de private wordt begonnen. Dit houdt in dat er geverifieerd wodt dat de member genoeg tokens heeft, maar het garandeert uiteraard niet dat ze allemaal uitgegeven moeten worden. Tijdens deze show kan het model hebben aangegeven dat "Spy Private" ook geactiveerd is. Dit betekent dat andere leden voor een lager bedrag (6 tot 30 tokens) ook mee kunnen kijken. Ze kunnen echter geen intereactie hebben.

Groep Sessie

Voor het starten van een groep sessie heeft het model aangegeven hoeveel leden er nodig zijn om te starten (2-5). Ook wordt vooraf het tarief bepaalt. Dit varieert van 6 tot 30 tokens.

Lees meer over Chaturbate shows: Hoe kun je verdienen aan Chaturbate?

Chaturbate Cam2Cam

De Chaturbate Cam2Cam optie heeft alles te maken met chatten tijdens het masturberen op de webcam waarbij jij het model kan zien en horen en het model je omgekeerd ook kan zien en horen. Hoewel het chatten vrijwel altijd tweerichtingsverkeer is, is dat toch niet hetzelfde als cammen met elkaar, dit is dan ook wat cam2cam anders maakt. In de meeste gevallen is het zo, dat gebruikers van een camsite een cam model bewonderen tijdens een cam show zonder, dat ze zelf zichtbaar zijn. Hetzelfde heb je ook op de site van Chaturbate. Sommige gebruikers willen echter het cammen liever naar een hoger niveau tillen en beide partijen elkaar laten zien.

Je eigen camshow starten

Nadat je je hebt aangemeld op Chaturbate krijg je de optie Broadcasten (uitzenden) te zien. Lijkt het je leuk om voor de lol zelf een camshow te starten? Of wil je zelf als camgirl of camboy aan de slag? Dat kan, maar voordat je hiermee kunt beginnen moet je echter wel eerst je leeftijd laten verifiëren.

Hoe kan ik mijn leeftijd laten verifiëren? 

De eerste stap is het lezen van en akkoord gaan met de Independent Broadcaster Agreement. Elke persoon die via jouw account uitzendt, moet de Independent Broadcaster Agreement lezen en ermee akkoord gaan. De volgende stap is het uploaden van een identiteitsbewijs om te verifiëren, dat je ten minste 18 jaar oud bent. Dien een duidelijke foto / scan in van een geldig door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs (ID) voor jezelf.  

Bovendien moet je een duidelijke foto van jezelf overleggen met een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto naast je gezicht (close-upfoto met leesbare hoofdtekst van je identiteitsbewijs). Als je routinematig in hoge mate opgemaakt of verkleed bent terwijl je op de cam zit, kun je een extra foto van jezelf als zodanig, met je ID, verstrekken om problemen met ID-verificatie te helpen voorkomen.

Als je met iemand anders wilt uitzenden, moet hij / zij ook zijn identificatie uploaden. Onthoud, dat niemand kan verschijnen tijdens je camshow als hij/ zij  niet vooraf een aanvaardbaar door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto hebben verstrekt. Nadat je account op leeftijd is geverifieerd, ben je klaar om uit te zenden en tokens te verdienen. 

Meer weten over verifiëren? Lees dan hier verder: Wanneer kan ik tokens ontvangen voor mijn shows?

Overal Chaturbate

Bij Chaturbate draait het niet alleen om toegang via desktop, maar ook om mobiliteit. Met elke mobiele browser kun je de cammodellen bereiken, of je nu ontspannen in bed ligt, in de woonkamer zit of onderweg bent. De beheerders spannen zich tot het uiterste in om zowel bezoekers als modellen de ultieme live cam-ervaring te bieden, wat leidt tot voortdurende siteverbeteringen. Dit opent de deur naar wereldwijd genot, met een scala aan Europese, Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse schoonheden binnen handbereik. Kort gezegd, op deze unieke camsite is voor ieder wat wils te vinden.

Veiligheid op Chaturbate 

Er zijn eigenlijk twee soorten gebruikers op het Chaturbate. Je kunt namelijk een lid of een Chaturbate Broadcaster zijn. Voor deze twee groepen is veiligheid erg belangrijk. Chaturbate is zeer zorgvuldig met betrekking tot de bescherming van persoonlijke gegevens, betalingsinformatie, namen en het aantal Chaturbate-tokens, die klanten op hun saldo hebben. Chaturbate is namelijk erg populair en aantrekkelijk, zowel voor zowel modellen als kijkers. Er zijn elke dag en altijd veel modellen en kijkers online. Dus als je wat geld wilt uitgeven of verdienen, is deze site een goede plek voor jou.

Ook heeft iedereen het recht om zijn accounts te beheren en daarnaast instellingen aan te passen om veilig gebruik te maken van de diensten van de site. Er zijn heel erg veel veiligheidsmaatregelen voor zowel artiesten als kijkers. Chaturbate-ontwikkelaars hebben je bescherming hoog in het vaandel staan.

Bieden van veiligheid is niet alleen een taak van de beheerders van de Chaturbate site, maar ook van de gebruiker zelf.  Ongeautoriseerde apparaten of internetnetwerken zijn altijd een slechte keuze en het betreft niet alleen Chaturbate maar ook andere websites. Pas daarom op voor openbare wifi-netwerken en iemand anders zijn of haar smartphone en computer. Sla verder nergens inloggegevens op. Als je je persoonlijke gegevens op een website achterlaat, bescherm jezelf dan en wees ervan bewust, dat internet niet altijd even veilig is. Een mix van je bewustzijn en het hele werk van Chaturbate-ontwikkelaars kan samen de garantie tot veilig gebruik van de site garanderen.

Chaturbate onderscheidt zich als een geweldig platform voor zowel bezoekers als webcammodellen. In vergelijking met andere websites kunnen webcammodellen op Chaturbate namelijk een aanzienlijk groter deel van hun inkomsten behouden. Dit resulteert in meer verdiensten dan op concurrerende platformen.

Bovendien biedt Chaturbate de modellen een scala aan hulpmiddelen om hun accounts effectief te beheren en hun optredens nog aantrekkelijker te maken. Het is eenvoudig te begrijpen waarom mensen Chaturbate verkiezen boven andere camsites. Het platform garandeert een veilige, beveiligde en discrete omgeving die inspeelt op een breed scala aan interesses. Ook voorziet het de webcammodellen van de nodige tools en middelen om hun inkomsten te optimaliseren.

Kortom, Chaturbate is een voortreffelijke keuze voor iedereen die op zoek is naar boeiende, sexy en vermakelijke shows met getalenteerde webcammodellen.

Nog geen model? Klik dan hier!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden