Er zijn regels, ook voor modellen

Er zijn regels, ook voor modellen

Wat kan wel en wat kan niet?

Er zijn regels, ook voor modellen
22 augustus 2023

Niet alllen gebruikers, maar ook cammodellen op Chaturbate zijn eveneens gebonden aan richtlijnen. Binnen Chaturbate is er vrijwel continu interesse in nieuwe modellen. Zodra je de beslissing neemt om een model te worden op dit platform, kan je rekenen op volledige ondersteuning van de website om je modellencarrière op een goede manier te starten. Niettemin moet je je bewust zijn van de regels die gelden voor modellen. Deze regels variëren van algemene voorschriften tot specifieke richtlijnen met betrekking tot je live uitzendingen.

Over de algemene regels

Allereerst is het cruciaal om te beseffen dat je, om te kunnen werken op Chaturbate, minimaal 18 jaar oud moet zijn. Personen jonger dan 18 jaar zijn niet toegestaan als model op deze site. Een valse claim over je leeftijd is niet mogelijk, aangezien je leeftijd wordt geverifieerd aan de hand van je identiteitsbewijs, zoals een identiteitskaart of paspoort.

Meer informatie vind je hier: Wecam model worden op Chaturbate

Live uitzendingen en cam shows

Bij het geven van live-cam shows dien je ook rekening te houden met voorschriften. Sommige modellen overwegen misschien om meerdere accounts tegelijkertijd te gebruiken voor shows, maar dit is niet toegestaan op Chaturbate. Uitzenden is enkel mogelijk vanaf één account. Tijdens live uitzendingen is het niet toegestaan om vooraf opgenomen video's te tonen of foto's te gebruiken ter vervanging van je live show. Tijdens het streamen moet je actief zichtbaar zijn en je kijkers vermaken. Modellen die deze richtlijnen niet volgen, kunnen de toegang tot de site verliezen. Naast de leeftijdsverificatie zijn dit de voornaamste bepalingen. Het is aanbevolen om tijdens je uitzending je microfoon aan te zetten en interactie aan te gaan met je kijkers. Hierdoor blijft je stream boeiend en zullen je fans blijven terugkeren.

Selectie van het type show

Wanneer je eenmaal begint met je show, is het essentieel om het juiste type show te selecteren. Afhankelijk van of je een show wilt geven voor mannen, vrouwen of transgender liefhebbers, dien je de overeenkomstige categorie te kiezen. Als je bijvoorbeeld kiest voor de categorie 'vrouw' en een bezoeker kiest ook die categorie, dan is de kans groot dat die persoon jouw profiel zal tegenkomen. Hoe meer bezoekers je aantrekt, hoe hoger je in de lijst van modellen zult staan.

Je broadcast locatie

Let goed op de locatie van waaruit je live gaat uitzenden. Het is van belang om rekening te houden met de plek waar je je stream wilt verzorgen, of dit nu vanuit een kamer, buitenlocatie, of zelfs een studio is. Het is echter essentieel dat de tags die je kiest overeenkomen met de aard van de show die je presenteert. Als je bijvoorbeeld een privéshow of een cam 2 cam show aanbiedt, dien je ervoor te zorgen dat je show hier ook daadwerkelijk mee correspondeert. Het is niet toegestaan om te pretenderen een privéshow aan te bieden terwijl je stream eigenlijk voor iedereen toegankelijk is. Dit kan niet alleen een negatieve ervaring creëren voor de betrokken kijkers, maar kan tevens leiden tot waarschuwingen, beëindiging van je stream, en in sommige gevallen zelfs verlies van toegang tot je account.

Indien je tijdelijk weg moet van je cam-plek, is het van belang om dit niet langer dan 2 minuten te laten duren. Als je langer afwezig moet zijn, is het beter om offline te gaan. Er zijn namelijk tal van mensen die enthousiast zijn om van je show te genieten, en het is niet prettig voor hen om gedurende twee minuten of langer naar een show zonder aanwezig model te kijken.

Alleen geverifieerde modellen op de cam

Bovendien moet je in gedachten houden dat enkel geregistreerde modellen zichtbaar mogen zijn tijdens streams. Hierdoor is het niet mogelijk om samen met een vriend een show te geven als die vriend zich niet als model heeft geregistreerd bij Chaturbate. Hoewel het aantrekkelijk kan lijken om een show samen met een vriend te presenteren, is het van belang om ervoor te zorgen dat hij eerst geregistreerd is als model voordat jullie dit overwegen.

Wat is echt not-done?

Bij het presenteren van een cam show is het absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er nooit een minderjarige in het beeld verschijnt. Als je bijvoorbeeld een moeder bent die een cam show verzorgt, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat de ruimte waarin je je bevindt goed afgesloten is. Het is absoluut niet toegestaan dat een kind onverwachts op de achtergrond verschijnt om je iets te vragen. Zorg voor adequate kinderopvang of kies een geschikt moment om online te gaan wanneer er geen risico is dat kinderen onverwachts in beeld komen.

Verder wordt op het platform ook geen enkele vorm van neppe identiteitsbewijzen geaccepteerd. Evenmin is het toegestaan om een gebruikersnaam te gebruiken of een profielbeschrijving te hebben die als haatdragend, racistisch of lasterlijk kan worden ervaren door andere gebruikers. Het is tevens niet toegestaan om je profiel te gebruiken voor het aanbieden van diensten zoals escortservices. Cam modellen mogen enkel camshows geven via het platform van de site. Wat ze buiten hun modelleringsactiviteiten doen, zoals prostitutie, is niet relevant, maar dit mag op geen enkele manier tot uiting komen tijdens de cam shows.

Veel (seksuele) handelingen op beeld zijn verder toegestaan, maar niet het volgende:

  • er sprake is van incest
  • seks met dieren
  • het gebruik van drugs (ook het verwijzen daarnaar is uit den boze)
  • er openlijk sprake is van geweld, bloed, marteling, pijn of verstikking.

Voor bezoekers is het naast de eerder genoemde aspecten ook onprettig om te constateren dat een opwindende cam show plotseling verandert in een vertoning met excrementen, braaksel of menstruatiebloed.

Houd dit in gedachten en vermijd situaties waarin je modellenaccount wordt geblokkeerd of van de site wordt verwijderd. Een ander aspect waar je op moet letten, is het gebruik van valse interactieve speeltjes. De bezoekers van de cam zijn zeer bekwaam op dit vlak en herkennen feilloos wanneer je probeert hen om de tuin te leiden.

Het is ook van groot belang dat je geen bezoekers op welke wijze dan ook misleidt. Dit zijn slechts enkele van de regels die nauwlettend moeten worden gevolgd als je een model bent. Er zijn natuurlijk nog meer voorschriften die je kunt vinden in de algemene voorwaarden die je moet doornemen voordat je je aanmeldt als model.

Ik meld me nu gelijk aan!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden