Aan de slag op Chaturbate

Aan de slag op Chaturbate
7 november 2023

Ben je klaar om te beginnen aan een spannende reis in de wereld van het webcammen? Of je nu je talenten wilt delen, met een publiek in contact wilt komen of gewoon plezier wilt maken, Chaturbate is het platform voor jou. In deze gids leiden we je door de essentiële stappen om aan de slag te gaan op Chaturbate en het meeste uit je broadcasting ervaring te halen.

Wat heb ik nodig om te beginnen?

Aan de slag gaan op Chaturbate is eenvoudiger dan je denkt. Alles wat je nodig hebt zijn een paar basisbenodigdheden:

 • Computer: Zorg ervoor dat je toegang hebt tot een computer met betrouwbare prestaties.
 • Internetverbinding: Een stabiele internetverbinding is cruciaal voor naadloze uitzendingen.
 • Webcam: Investeer in een hoogwaardige webcam die kan streamen met minimaal 1080 pixels voor de beste kijkervaring.

Nu je alles hebt, gaan we beginnen met de stappen om je reis als Chaturbater te beginnen.

Aanmelden als model

Je eerste stap is dat je je aan meldt op als model op Chaturbate. Om dit te doen, ga je gewoon naar de volgende link: chaturbate.com/broadcaster_register

Stap 1: Lees de voorwaarden en gedragscode

Voordat je begint met uitzenden, is het essentieel om vertrouwd te raken met de Algemene Voorwaarden en Gedragscode van Chaturbate. Dit zorgt ervoor dat je de richtlijnen van het platform begrijpt en een positieve en veilige omgeving kunt creëren voor zowel jou als je kijkers.

Stap 2: Dien je leeftijdsverificatie in

Om de veiligheid en legaliteit van het platform te garanderen, vereist Chaturbate dat alle zenders hun leeftijd verifiëren. Volg deze stappen voor leeftijdscontrole:

 • Lees en ga akkoord met de Independent Broadcaster Agreement.
 • Upload een duidelijke foto of scan van een geldig, door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs (ID) met daarop je geboortedatum, een herkenbare foto van jezelf, je ID-nummer en je wettelijke naam.
 • Upload daarnaast een duidelijke foto van jezelf waarop je je door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs naast je gezicht houdt (een close-up foto waarop de hoofdtekst van het identiteitsbewijs leesbaar is).
 • Let op: er worden geen tijdelijke ID's, handgeschreven of getekende ID's, Photoshop-bewerkingen of geboortebewijzen geaccepteerd. Geldige identiteitsbewijzen zijn plastic door de overheid uitgegeven identiteitsbewijzen, rijbewijzen, paspoorten en militaire identiteitsbewijzen.
Geen model? Meld je nu gelijk aan!

 

Stap 3: Stel je webcam in

Je webcam is jouw venster naar de wereld, dus zorg ervoor dat de cam van hoge kwaliteit is. De meeste webcam modellen geven de voorkeur aan Logitech-webcams vanwege hun uitstekende ingebouwde microfoons en videokwaliteit. De juiste verlichting is ook van cruciaal belang om je verschijning op de stream te verbeteren, dus overweeg om je bureaulampen aan te passen of te investeren in verlichtingssets voor een optimale opstelling.

Stap 4: Cammingapparatuur en -accessoires

Verhoog de kwaliteit van je stream door persoonlijkheid en stijl toe te voegen. Van lingerie en kostuums tot pruiken en cam room accessoires, je hebt eindeloos veel opties om je uitzendingen uniek en boeiend te maken. Overweeg om een wishlist met items aan te maken op je Chaturbate profiel voor fans zodat ze je tijdens de show kunnen steunen.

Technische vereisten

Om een stream van hoge kwaliteit te kunnen leveren, heb je een snelle internetverbinding en een krachtige computer nodig. Zorg ervoor dat je upload bandbreedte voldoet aan de aanbevolen minima van 20 Mbps download en 5 Mbps upload voor standaard kwaliteit of 10 Mbps of meer voor HD streaming. 

Voor het uitzenden kun je kiezen tussen Chaturbate's in-browser broadcaster of externe encoder software zoals Open Broadcaster Software (OBS). Maak optimaal gebruik van je internetverbinding door een bekabelde Ethernet-kabelverbinding te gebruiken, in de buurt van je draadloze router te blijven als je Wi-Fi gebruikt, en bandbreedteverslindende toepassingen te vermijden tijdens het streamen.

Chaturbate biedt een gebruiksvriendelijke in-browser broadcaster waarmee je snel kunt beginnen met streamen. Selecteer gewoon je webcam, microfoon en resolutie (gebaseerd op je snelheidstestresultaten) en klik op "Start Broadcasting".

Haal het meeste uit je Chaturbate-ervaring

Na het voltooien van de nodige stappen, ben je klaar om te beginnen aan je uitzendreis op Chaturbate. Profiteer de eerste 7 dagen van het label "New" op je chatroom om je fanbase op te bouwen. Ga de dialoog aan met je publiek, maak plezier en verken de eindeloze mogelijkheden van online webcammen.

Meer informatie vind je hier: Webcam model worden op Chaturbate

Beveiliging 

Om je Chaturbate account te beschermen tegen phishers en hackers, kun je overwegen om 2-Step Verification in te schakelen. Deze extra veiligheidsmaatregel zorgt ervoor dat alleen jij toegang hebt tot je account. Zo stel je het in:

 • Ga naar het Beveiligingscentrum op Chaturbate.com/security.
 • Kies je voorkeursmethode voor het ontvangen van verificatiecodes: sms, telefoontje of smartphone app.
 • Volg de installatie-instructies om 2-Step Verification in te schakelen.

Als je problemen ondervindt met 2-Step Verification, zijn hier enkele veelvoorkomende tips om problemen op te lossen:

 • Als je geen mobiele telefoon hebt, kan een vaste lijn of een U2F-compatibel apparaat zoals Yubikey worden gebruikt voor verificatie.
 • Zorg ervoor dat de datum- en tijdinstellingen van uw telefoon juist zijn, zodat de authenticator-app correct werkt.
 • Als je problemen hebt met het scannen van de QR-code tijdens de installatie, probeer dan in te zoomen op de pagina voor een betere detectie.
Lees verder: Betaald worden op Chaturbate

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden