Begrijpen hoe Chaturbate werkt

Begrijpen hoe Chaturbate werkt

Begrijpen hoe Chaturbate werkt
14 december 2023

Chaturbate is een levendig platform dat gedijt op gebruikersinteractie. Om de gastvrije en georganiseerde community te bevorderen, biedt het verschillende tools en functies voor camgirls en camboys om hun chatrooms effectief te beheren. 

Kleuren gebruikersnaam

De kleuren van de gebruikersnaam in de Chaturbate chat spelen een cruciale rol bij het overbrengen van de status van een gebruiker en de fooiactiviteit. Ze helpen zowel cammers als kijkers snel te identificeren wie wie is in de chat. Dit is wat elke kleur betekent:

 • Oranje namen zijn gereserveerd voor broadcasters, de personen die de livestream hosten.
 • Rode namen horen bij moderators, gebruikers die een respectvolle omgeving in de chat moeten handhaven.
 • Groene namen geven fanclubleden aan, trouwe volgers die de shows ondersteunen.
 • Donkerpaarse namen worden gegeven aan gebruikers die ten minste 1000 tokens hebben getipt in de afgelopen 2 weken, waarmee ze hun vrijgevigheid tonen.
 • Lichtpaarse namen staan voor gebruikers die de afgelopen 2 weken minimaal 250 tokens hebben getipt.
 • Donkerblauwe namen staan voor gebruikers die minstens 50 tokens hebben getipt in de afgelopen 2 weken.
 • Lichtblauwe namen zijn van gebruikers die tokens bezitten of gekocht hebben.
 • Grijze namen zijn voor gebruikers die geen tokens hebben, wat aangeeft dat ze geen fooi hebben gegeven.

Deze verschillende gebruikersnaamkleuren helpen bij het creëren van een visuele hiërarchie binnen de chat en maken het makkelijker voor webcam modellen en moderators om te communiceren met hun publiek.

Geen model? Meld je nu gelijk aan!

Apps & Bots

Apps en Bots zijn tools van onschatbare waarde op Chaturbate waarmee broadcasters hun chatroomervaring kunnen aanpassen. Deze functies zijn ontwikkeld door leden van de community en hebben een breed scala aan functionaliteiten. Dit is wat je erover moet weten:

 • Apps & Bots Overzicht: Deze tools kunnen chatberichten automatiseren, doelen stellen, spelletjes spelen met kijkers en zelfs chat automatisch modereren. Apps hebben meer geavanceerde functies, zoals bepalen wie je stream kan zien en inhoud beheren in het App-paneel onder je uitzending.
 • Open Source: Apps en Bots zijn geschreven in JavaScript en zijn open source, wat betekent dat je je eigen Apps kunt maken of een ontwikkelaar er een voor je kunt laten bouwen. Dit open karakter stimuleert innovatie binnen de Chaturbate community.
 • Apps & Bots API: Met de Apps & Bots API zijn de mogelijkheden voor het maken van boeiende games en chatroomverbeteringen vrijwel onbeperkt.

Om toegang te krijgen tot Chaturbate Apps en Bots, ga je gewoon naar "Jezelf Uitzenden" en klik je op de tab "Apps & Bots". Daar kun je verschillende Apps en Bots verkennen en toevoegen om je Chaturbate-ervaring te verbeteren.

Moderators

Moderators zijn een essentieel onderdeel van het onderhouden van een gezonde en respectvolle chatroom omgeving. Deze communityleden helpen broadcasters bij het modereren van hun chatrooms. 

 • Een moderator kiezen: Het is belangrijk om de tijd te nemen bij het kiezen van een moderator. Vertrouwen opbouwen met een communitylid is cruciaal voordat je hem of haar moderatorprivileges geeft.
 • Moderator verantwoordelijkheden: Moderators gaan de dialoog aan met kijkers, handhaven de regels van de omroep en moedigen fooien aan om doelen te bereiken. Ze behandelen ook ongewenste commentaren zodat de zender zich kan concentreren op zijn show.
 • Moderators verwijderen: Als je niet tevreden bent met de prestaties van een moderator, heb je de autoriteit om hem te verwijderen als de door jou geselecteerde moderator. Jij bent de uiteindelijke beslisser in jouw chatroom.

Misbruikende moderators rapporteren: Net als met misbruik van gebruikers, kun je misbruik van moderators rapporteren aan Chaturbate support voor passende actie.

Meer informatie vind je hier: Webcam model worden op Chaturbate

Controle over je chatroom

Chaturbate geeft je de controle over de instellingen van je chatroom om te zorgen voor een op maat gemaakte ervaring voor je kijkers. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van kamercontrole:

 • Kamerinstellingen: Ga naar het tabblad "Instellingen & Privacy" om beperkingen en functies aan te passen. Je kunt een wachtwoord instellen, specifieke regio's blokkeren voor toegang tot je kamer, privéshowinstellingen wijzigen en je fanclub inschakelen.
 • Regio's blokkeren: Je hebt de mogelijkheid om bepaalde regio's, staten of landen te blokkeren voor het bekijken van je kamer om je privacy te behouden. Houd er echter rekening mee dat locatiedetectie op basis van IP-adressen mogelijk niet 100% nauwkeurig is.
 • Kijkers beheren: Je kunt chatprivileges beperken of gebruikers verbannen uit je kamer. Gebruik de opties om gebruikers het zwijgen op te leggen, te kicken of te bannen volgens jouw wensen.

Chaturbate voorziet broadcasters van deze functies om ervoor te zorgen dat ze volledige controle hebben over hun chatrooms en een plezierige en respectvolle omgeving kunnen creëren voor alle kijkers.

Lees verder: Regels en Richtlijnen op Chaturbate

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden